ABOUT US

© 2013 by SMEETS CONSULTANCY
LEDSCAPE: UW PARTNER IN LEDVERLICHTING

Ledscape zoekt voor haar klanten naar de beste led-oplossing voor iedere situatie, als onafhankelijk led-leverancier zoeken wij samen naar het beste en betaalbare resultaat. Benieuwd naar onze werkwijze vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op!
LED VERLICHTING = DUURZAAM
Een led-lamp gaat drie keer langer mee dan een spaarlamp en zelfs vijftig keer langer dan een gloeilamp. Omdat een led-lamp een veel langere levensduur heeft dan andere verlichting, hoeft u uw lampen minder vaak te vervangen.

LED VERLICHTING = MILIEUVRIENDELIJK
Led-verlichting bevat geen zware metalen in tegenstelling tot de spaarlamp, die de vervuilende stof kwik bevat. Bovendien is vanwege de lagere wattage van led-verlichting de CO2-uitstoot aanzienlijk minder dan bij spaar- en gloeilampen. Een ander nadeel van spaar- en gloeilampen is dat er energieverlies optreedt: een deel van de energie wordt niet in licht omgezet, maar in warmte. Deze warmte is overbodig en gaat doorgaans verloren. Bovendien kan deze warmte contrasteren met een al aanwezige airco. Led-verlichting kent dit verlies niet of nauwelijks.


LED VERLICHTING = KOSTENBESPAREND
De duurzaamheid en milieuvriendelijkheid vinden elkaar in kostenbesparing in meerdere opzichten. Niet alleen omdat door de duurzaamheid van de led-verlichting er minder vervangingen nodig zijn, maar ook omdat u energie bespaart.

LEDSCAPE EN HET BEDRIJFSLEVEN
Voor het bedrijfsleven gelden niet alleen bovenstaande voordelen van led-verlichting. Daarnaast is er groot voordeel te behalen in de vorm van de door het ministerie van Financiën geïnitieerde energie-investeringsaftrek (EIA). Met de EIA wil de Nederlandse overheid het bedrijfsleven aansporen tot energiebesparende maatregelen. Een overstap naar led-verlichting is zo'n maatregel. U kunt in aanmerking komen voor EIA als u voldoet aan een aantal voorwaarden [meer info op belastingdienst.nl].
Een van die voorwaarden is dat u recent (tot drie maanden terug) een energie-investering gedaan heeft in een bedrijfsmiddel dat voldoet aan de eisen van de Energielijst 2012. Een overstap naar led-verlichting is zo'n energie-investering.
>De EIA kunt u toepassen naast de gewone investeringsaftrek. Via de EIA kunt u 44% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst van uw onderneming. Het directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage; het bedraagt ongeveer 11% van de goedgekeurde investeringskosten.